Pocherat ägg och Rökt Skinka på surdegsbröd

1 smörgås

INGREDIENSER:
1 skiva Rökt Skinka
1 skiva surdegsbröd
1 mogen avocado
Peppar
Chiliflakes

Till Ägget:
2 ägg
1 nypa salt
2 msk ättiksprit 12%

1. Skär upp en skiva surdegsbröd.
2. Mosa avocado och bred på den på brödet.
3. Lägg en skiva Rökt Skinka på avokadon.
4. Häll ättikan i två små skålar och knäck försiktigt ett ägg i varje kopp. Var noga med att inte ta sönder ägg gulan.
5. Låt stå i cirka 10 minuter.
6. Koka upp vattnet och ta bort kastrullen från plattan precis när det börjar koka. Vispa sedan runt tills du får till en virvel.
7. Häll försiktigt i äggen i kastrullen och låt stå i cirka 4-5 minuter.
8. Lyft upp äggen med en hålslev och låt äggen rinna av innan det är dags för servering.
9. Toppa med peppar och chiliflakes.

Pocherat ägg och Rökt Skinka på surdegsbröd

1 smörgås

INGREDIENSER:
1 skiva Rökt Skinka, 1 skiva surdegsbröd, 1 mogen avocado, peppar och chiliflakes
Till Ägget: 2 ägg, 1 nypa salt och 2 msk ättiksprit 12%

1. Skär upp en skiva surdegsbröd.
2. Mosa avocado och bred på den på brödet.
3. Lägg en skiva Rökt Skinka på avokadon.
4. Häll ättikan i två små skålar och knäck försiktigt ett ägg i varje kopp. Var noga med att inte ta sönder ägg gulan.
5. Låt stå i cirka 10 minuter.
6. Koka upp vattnet och ta bort kastrullen från plattan precis när det börjar koka. Vispa sedan runt tills du får till en virvel.
7. Häll försiktigt i äggen i kastrullen och låt stå i cirka 4-5 minuter.
8. Lyft upp äggen med en hålslev och låt äggen rinna av innan det är dags för servering.
9. Toppa med peppar och chiliflakes.

Dela sidan: