Salami- och Brieostpaj

1 paj

INGREDIENSER:
Pajdeg:
75 g smör
3 dl mjöl
2 msk vatten
1 ägg

Fyllning:
1/2 rödlök
150 g fryst spenat
1/2 paket Cheddarsalami
1/2 paket Pepparsalami
150 g brieost
10 soltorkade tomater
3 ägg
2 dl grädde
Salt
Peppar
100g riven ost
2 tomater

Pajdeg:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Mixa ihop smör, mjöl, vatten och ägg.
3. Låt sedan degen ligga i kylen i 30 minuter.
4. Ta ut degen från kylen och kläm ut den i en smörad pajform och nagga den lite med en gaffel.
5. Sätt in pajdegen i ugnen i 5-10 minuter.

Fyllning:
6. Hacka lök och stek den tillsammans med spenat.
7. Klipp salamiskivor i halvor och skär brieost i skivor och soltorkade tomater i bitar.
8. Lägg salami, brieost, soltorkade tomater, lök och spenat i pajskalet.
9. Blanda ägg, grädde, salt och peppar i en bunke och häll sedan blandningen över de övriga ingredienserna i pajskalet.
10. Toppa med riven ost och skivade tomater.
11. Grädda pajen i ugn i 35-40 minuter.

Salami- och Brieostpaj

1 paj

INGREDIENSER:
Pajdeg: 75 g smör, 3 dl mjöl, 2 msk vatten och 1 ägg
Fyllning: 1/2 rödlök, 150 g fryst spenat, 1/2 paket Cheddarsalami, 1/2 paket Pepparsalami, 150 g brieost, 10 soltorkade tomater, 3 ägg, 2 dl grädde, salt, peppar, 100g riven ost och 2 tomater

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Mixa ihop smör, mjöl, vatten och ägg.
3. Låt sedan degen ligga i kylen i 30 minuter.
4. Ta ut degen från kylen och kläm ut den i en smörad pajform och nagga den lite med en gaffel.
5. Sätt in pajdegen i ugnen i 5-10 minuter.
6. Hacka lök och stek den tillsammans med spenat.
7. Klipp salamiskivor i halvor och skär brieost i skivor och soltorkade tomater i bitar.
8. Lägg salami, brieost, soltorkade tomater, lök och spenat i pajskalet.
9. Blanda ägg, grädde, salt och peppar i en bunke och häll sedan blandningen över de övriga ingredienserna i pajskalet.
10. Toppa med riven ost och skivade tomater.
11. Grädda pajen i ugn i 35-40 minuter.

Dela sidan: