Om oss

Charkuterifabriken Sverige AB startades sommaren 2011, då med namnet Nordströms Sverige AB, vilket ändrades till det nuvarande namnet hösten 2015. Trots att vi är ett ungt företag har vi både stor rutin och kunskap med en ägarkonstellation som har arbetat i branschen sedan 1970-talet. Vi specialiserar oss på att tillverka och skiva smörgåsmat och ölkorv av högsta kvalitet. Samtidigt som alla våra rökta produkter är rökta på spån enligt gammal tradition, är innovation mycket viktigt för oss och vi har därför en hög investeringsgrad i den senaste teknologin.

Under hösten 2016 lanserade vi vårt eget varumärke. Dessa produkter är baserade på enbart svenska råvaror och går att finna i välsorterade ICA-butiker. Ni kan läsa mer om dessa produkter här på hemsidan. Utöver vårt eget varumärke producerar vi egna märkesvaror till ICA, Coop och Svensk Cater vilket vi har gjort sedan 2012.

Kvalitet

Charkuterifabriken är certifierade enligt FSSC 22000, en certifieringen som grundar sig i tillverkning utav säkra livsmedel och används i stora delar av världen. En certifiering av FSSC ger en trygghet och säkerhet om bra varor hela vägen från producent till slutkonsument. FSSC ställer höga krav på anläggningen, produkt- och processtyrningen samt hygienen för att kunna garantera en säker produkt. Varje år görs en revision av auktoriserad FSSC- revisor som kontrollerar företaget mot de krav som ingår i standarden.

Charkuterifabriken tillämpar också HACCP vilket är ett amerikanskt säkerhetsprogram som minimerar risken att något ska fela i tillverkningen och i produktionen. Vi gör även ett antal riskanalyser, regelbundna provtagningar och kontroller av resultatet.

Miljö

Vi på Charkuterifabriken är väldig måna om att värna för miljön och vi letar konstant efter nya lösningar för att minska vår miljöpåverkan. Under året 2018 kommer vi bland annat miljöcertifiera bolaget enligt ISO 14001 vilken är en internationell standard för att skapa ett miljöledningssystem.

I början av 2018 installerade vi också en ny värmepump vilket gör att vi har minskat vårt koldioxidutsläpp med 433 ton per år, en minskning som motsvarar 64% av det totala utsläppet. Utöver det började vi i maj 2018 använda biogas istället för naturgas vilket gör att vi kommer minska utsläppen med ytterligare 1490 ton från maj 2018 till december 2021. Läs mer om detta här. All el vi använder i företaget kommer även från vattenkraft.

Läs vår hållbarhetsrapport här.

Dela sidan: